Marmurkowa - wilgotna, nie tak sypka jak piaskowa.
Ale jaka smaczna... zniknęła zaraz po upieczeniu!
Składniki:
200 g mąki pszennej
100 g mąki ziemniaczanej
200 g margaryny
6 jaj
200 g cukru
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżeczki kakao naturalnego
Margarynę dokładnie utarłem. Dodawałem po jednym żółtku oraz cukier.
Utarłem z resztą składników, a z białek ubiłem pianę.
Delikatnie wymieszałem ciasto.
Do połowy dodałem kakao i znów wymieszałem.
Do formy wlałem najpierw jasne ciasto, a na to ciemne.
Piekłem 50 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza na termoobiegu.
Skoro zniknęła zaraz po upieczeniu ..musiała być pyszna...dziękuję za udział w akcji..
OdpowiedzUsuńOj była naprawdę pyszna :)
UsuńWow! swietna, wlasnie upichcilam, i rozplywa sie na podniebieniu! dzieki za przepis!
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że wypiek smakuje!
UsuńI przy okazji życzę Wesołych Świąt i smacznego jajka :)
Zrobilam i piecze sie,mam nadzieje ze cos z tego ciasta bedzie,bardzo geste ciasto jak dla mnie,powinno byc bardziej plynniejsze
OdpowiedzUsuńCiasto powinno być gęste, jeśli wszystko było robione zgodnie z przepisem, to na pewno wyjdzie :)
Usuń