środa, 20 lutego 2013

Kakao z cynamonem na mleku migdałowym

Uwielbiam eksperymentować ze składnikami, próbując zastąpić np. nabiał roślinnymi substytutami.
A jak wielki jest uśmiech, gdy w wersji wegańskiej smakuje o wiele lepiej!


Składniki:
szklanka mleka migdałowego
łyżeczka cukru
2 łyżeczki kakao
pół łyżeczki cynamonu (lubię naprawdę cynamonowe)

Wszystkie składniki wymieszałem (zrobiłem to w butelce, by się dobrze połączył).
Podgrzałem, by było ciepło, ale nie gorące. I tyle!

Daj sobie chwilę tylko dla siebie z kubkiem takiego napoju w ręku... 


2 komentarze:

  1. Ja miele migdały, dodaję przegotowanej wody, łyżeczkę miodu, łyżeczkę kakao, miksuje, podgrzewam i jest mniam mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Po co ten cukier

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...