wtorek, 26 lutego 2013

Crumble z owsianą kruszonką

Trochę zmodyfikowany przepis ze strony feed-me-better.blogspot.com
W cieście drożdżowym najbardziej lubię kruszonkę.
A tutaj mam ją po kilkunastu minutach gotową do schrupania!


Składniki:
banan
szklanka owoców
30 g quinoa
3 łyżki płatków owsianych
łyżka miodu sztucznego
łyżeczka masła kokosowego lub margaryny
szczypta soli

Komosę ryżową ugotowałem w 3/4 szklanki wody z solą.
Owoce wyłożyłem do naczynia żaroodpornego i na to banan pokrojony w plasterki.
Przykryłem to ugotowaną quinoa.
Posypałem kruszonką z płatków, miodu i masła.
Piekłem 15 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza.


Najlepsze z truskawkami!
Banana można zastąpić rabarbarem, ale wtedy należy go wymieszać z cukrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...