środa, 20 lutego 2013

Budyń jaglany

Budyń jaglany to super sprawa na śniadanie, deser, czy nawet kolację.
Nie będę pisać o tym, jak zdrowa jest ta kasza, bo to wie chyba każdy.
Nic dodać nic ująć.


Składniki:
2 łyżki zmielonej kaszy jaglanej
szklanka mleka roślinnego
2 łyżeczki kakao
2 łyżeczki cukru

Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszałem i postawiłem nad ogniem.
Mieszałem aż się zagotowało i ciągle mieszając, by nie powstały grudki, czekałem aż zgęstnieje.
Bez chemii, bez konserwantów - a jakie pyszne!

2 komentarze:

  1. DOBRY POMYSŁ Z MIELENIEM KASZY

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Próbowałem też zmielić po ugotowaniu, ale były wyczuwalne grudki ;)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...